Szakértőink, oktatóink

HACKENBERGER ERIKA

10 éves tapasztalattal rendelkezem beszerzési illetve beszerzés-compliance területen multinacionális környezetben. Több éve beszerzési vezetőként tevékenykedem és néhány éve tartok képzéseket beszerzési témában, a  gyakorlati oldaláról megközelítve azt. Leginkább indirekt beszerzéssel foglalkoztam/foglalkozom, ezért az oktatásokon is ezekre helyeződik a hangsúly. A képzéseken a gyakorlati életből vett példákon és feladatokon keresztül lehet új ismereteket elsajátítani, illetve olyan „best practice”-eket ismerhetnek meg a résztvevők, amelyeket a mindennapi munka során fel tudnak használni.

DR. FÜLÖP LÁSZLÓ

dr. Fülöp László ügyvéd a Fülöp és Társa Ügyvédi Iroda vezetője vagyok. 1979 óta praktizálok és 2002, azaz az alapítás óta vagyok az Integráció partnere. Tevékenységi körömbe tartozik minden olyan jogi kérdés, amely egy gazdálkodó szervezet keletkezésétől a megszüntetéséig fölmerülhet. Jogászként a beszállítókkal kötött szerződésrendszerekben a vevő érdekeit védi jogi garanciák teljes körű alkalmazására törekszem. Mivel lassan két évtizede dolgozom beszerzők-logisztikusok között, így azon kevés jogász kollégához tartozom, akik értik az ipari ellátási lánc problémáit. Elméleti tudásomat és gyakorlati tapasztalatomat több mint húsz éve adom át részben a felsőoktatásban, részben pedig az Integráció különböző képzésein.  Egyetlen összegző tanácsom a beszerző és logisztikus kollégáknak: "Jogász nélkül egy lépést se!"

SCHUNDER LÁSZLÓ

15 éve tevékenykedem a stratégiai beszerzés területén. Ezalatt számos iparágban próbáltam ki magam mind külföldön, mint belföldön, jellemzően multinacionális cégek munkatársaként, de beszerzési tanácsadóként a magánszféra kihívásait is ismerem. A különböző pozíciók és cégek mindig változatos feladatokat jelentettek, egy valami azonban állandó volt: a folyamatos tanulás. Ez az a pont, ami mindig megadta azt a lendületet és motivációt, hogy túllendüljek egy-egy akadályon, és sikereket érjek el. Eközben fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy a tapasztalásokat jó volna átadni másoknak is. Azonban nem is gondoltam, hogy ez ennyire örömteli és hasznos tevékenység lesz! Egyrészt az oktatás rákényszerít arra, hogy rendszerezzem a tudásomat, ami által a magam számára is új összefüggéseket és a napi rutinban alkalmazható módszereket találok. Másrészt átadni az ismereteket és a szakma élvezetét a leendő vagy gyakorló kollégáknak komoly motivációs löketet ad arra, hogy a következő évtizedeket is stratégiai beszerzőként töltsem.”

PITROFF MARIANN

Szakmaiság, emberi megközelítés és humor. Tréningvezetőként ez a három alapvető érték jellemzi munkámat. (Szerencsére a tréninget követő visszajelzések is visszatükrözik ezeket.) Mindemellett maximalista vagyok, azaz a lehető legjobban igyekszem felkészülni az adott cégből ahol dolgozom és akik már tréningeztek velem, tanúsíthatják, hogy ez tényleg nem lózung. A szakmaiság mellet fontosnak tartom, hogy az ellátási lánc stresszel teli világában is meg lehessen maradni embernek. A legtöbb tréningen ehhez is adunk eszközöket. Hiszem továbbá, hogy a nevetés a legnehezebb helyzetekben is segít. Kellő öniróniával saját magán tud az ember a legjobbat derülni… 

SZAKOLCZAI JÓZSEF

Beszerzők-logisztikusok-termeléstervezők között dolgozom lassan húsz éve és pusztán emiatt is van egyfajta rálátásom a hazai ipar ellátási problémáira és feladataira. Mindemellett nem érzem úgy, hogy ez a két évtizedes tapasztalat bármire feljogosítana, mert a sokszínűség és a szakterület változatossága mindig alázatra int. Ráadásul az ipari fősodor (mainstream) megoldásait is érdemes néha kritikusan megvizsgálni, mert az ellátási lánc is divat-érzékeny, mint a női öltözködés. Három-négy betűs bűvös szavak jönnek-mennek a szakmában. De a hölgyek esetében sem mindenkinek áll jól a mini, és a maxi sem előnyös egyeseknek. Szóval minden cégnek (és szakembernek) meg kell találni a saját megoldásait. Munkatársaimmal együtt ebben a stíluskeresésben tudok támpontot adni. 

KORONCZI ADRIENN

Nemzetközi nagyvállalatoknál szerzett tapasztalattal, ma a hazánkban működő  járműipari beszállító középvállalat operatív vezetőjeként széles körű tapasztalattal rendelkezem a nemzetközi és hazai piaci elvárások és az azok alapján leképeződő vállalati folyamatok és rendszerek kiépítés terén. Másfél évtizede több hazai és külföldi főiskolán és egyetemen oktatok, míg az Integrációnál a gazdasági jellegű témakörök tartoznak hozzám. Több, a hazai járműiparban meghatározó szakmai szervezetek tagja és bizottságok vezetőségének tagja vagyok.

SALAMON JOLÁN

A pályámat 15 évvel ezelőtt kezdtem logisztikai és beszerzési területen. Tapasztalatom amerikai, német és maláj tulajdonú nagy-és középvállalatoknál szereztem. Végigjártam a szakmai lépcsőket, ami vezetőként kiváló bázis volt számomra. 4 éve egyetemi külsős szakoktatóként is dolgozom. Diplomás business coachként, trénerként azt oktatom, amit a gyakorlatban megéltem.  Miért szeretem ezt a területet? Mert minden nap lehetőséget kapunk a fejlődésre.

OLÁH ATTILA

Logisztika és szállítmányozás területén közel 20 éve tevékenykedem. Az elmúlt 7 évben supply chain vezetőként lehetőségem nyílt számos multinacionális ügyfélen keresztül különböző területek, üzletágak megismerésére. A cégnél a fiatal, kezdő kollégák betanítása legtöbbször rám hárult, és mindig örömmel töltött el, hogy a „szakmai tudást” átadhatom, és a következő generációt kinevelhetem. Az oktatásokon a cél a különböző logisztikai problémák megoldása, olyan szemlélet és eszközök bemutatása, amelyekkel a lehetetlennek tűnő feladat is megoldható.

SZAKOLCZAINÉ GÁL ÉVA

1999-ben egy maroknyi lelkes csapattal kezdtük el tanulmányozni az ipari ’anyaggazdálkodás’ rejtelmeit. Időközben óriási fejlődés részese lehettem magam is, a csapatom is, csodálva azt a sokoldalú változást, amely a beszerzők, logisztikusok tudásában, hozzáértésében is végbement. A mai ipari környezet sok mindent kikristályosított, megoldott a korábbi problémákból, de tudjuk a törvényt: new level - new devil. Mindig jönnek újabb kihívások, gyötrelmek és megoldandók… Örömmel vagyok része egy olyan Csapatnak, amely ezeken a stresszel-teli új szinteken lelkesen támogatja, építi, erősíti a szakmai közösségeket. Hitem szerint semmi nem pótolja az emberi közösségek erejét, legyen bármilyen dinamikus is a technikai fejlődés. Szeretném, - és ehhez tudok szívből csatlakozni -, ha a legfejlettebb termelő szervezeteknél sem válna egyetlen munkatárs sem „droiddá”, sőt inkább mindazok, akikkel együtt dolgozhatunk, felfedeznék erőforrásaikat, örömmel tudnák megélni szakember voltukat.