Cégreszabott tréningek

Képzési palettánk legtöbb eleme alkalmas kihelyezett, azaz cégreszabott formában történő megvalósításra.
Sőt, ezek a tréningek és képzések többféleképpen kombinálhatók is egymással.  


Teljes képzési paletta

 

Nagy öröm és dicséret, amikor ilyeneket olvashatunk a programjainkat értékelő visszajelző lapokon:

„Ez tényleg nekünk, rólunk szólt!”
„Meglátszik, hogy rengeteg munkát tett bele a tréner ebbe a programba, szinte itt él velünk a gyárban, érti a helyzeteinket és tud segíteni a tapasztalataival.”
„Ennyire mélyen még soha nem tudtuk átbeszélni a problémáinkat. Nagyon hasznos volt, hogy a mi nyelvünkön, a mi termékeinkhez kapcsolódóan és a mi stílusunkban tanulhattunk.”

Ezt nevezzük a cégre szabás jó gyümölcseinek. Erre törekszünk.

 HOGYAN LESZ CÉGRESZABOTT?

 

  SZERETNÉNK JÓL MEGÉRTENI A FELADATOT

A megbízás – számunkra bizalom, amellyel hozzánk fordul a Partnerünk.
Elsőként meg szeretnénk érteni milyen problémák, elvárások vezettek a képzési igény megfogalmazásához.

 • Interjúk során megismerjük a vezetők elvárásait, problémafelvetéseit.
 • További interjúk során megismerkedünk a résztvevők reprezentatív csoportjával, munkájukkal, látásmódjukkal.
 • Tanulmányozzuk a szervezet üzleti környezetét, szakmai specifikumait.

  INTEGRÁLJUK TAPASZTALATAINKAT

Közel 15 éves szakmai munkánk tapasztalatait összevetjük a szervezettől kapott információkkal. Elkezdünk munkálkodni azon, hogy a megfelelő témák, feladatok és fejlesztő elemek kerüljenek a képzési programba.

  KIDOLGOZZUK AZ EGYEDI, CÉGRE SZABOTT TRÉNINGET/KÉPZÉST

Kialakítjuk azokat a képzési elemeket, amelyekből az adott időben, az adott üzleti- és élethelyzetben lévő munkacsoport tapasztalataink alapján a legtöbbet profitálhat.

  ELKÉSZÍTJÜK A TÁMOGATÓ ANYAGOKAT

Az elkészült koncepciót immár feltöltöttük fejlesztő elemekkel. Megvan a tanulás íve, metodikája. Most már a segédanyagokon a sor: kimunkáljuk azokat az üzleti szituációkat, amelyek segítségével megtanulhatják és begyakorolhatják a résztvevők mindazt, amire ebben a képzési helyzetben szükségük van.

  MEGVALÓSÍTJUK A KÉPZÉST/FEJLESZTÉST

  VISSZAJELZÉST NYÚJTUNK

A képzési programban, három területen kap visszajelzést a szervezet.

 • A tréningen a résztvevők arról, hogy a kialakított szakmai rutinjuk mennyire hatékony, lehet-e, érdemes-e továbbfejleszteni egy-egy konkrét területet. Pl.: A tárgyalástechnikai tréningen minden résztvevő támogatást kap a trénertől rutinná vált, egyedi technikái erősségeiről és fejlesztendő pontjairól.
 • A tréningcsoport arról, hogy hasonló üzleti problémákat hogyan közelítenek meg más szervezetek, más munkacsoportok, milyen jó megoldások ismertek a szakmában.
 • A vezetők pedig érdeklődés esetén arról, milyen értékeket ismert fel a tréner a csoporttal való munkája során, illetve miben látja a továbbfejlesztés lehetőségét.

Egyének, vagy csoportok teljesítményértékelésével nem foglalkozunk, mivel tréningjeink, szakmai fejlesztőprogramjaink nem erre a célra készülnek.

ÁRAK, KONDÍCIÓK

A cégre szabott képzések/fejlesztő programok időzítését, és üzleti feltételeit egyedi megállapodás alapján alakítjuk ki.

NÉHÁNY SZÓ A KÉPZÉSEK/FEJLESZTŐ PROGRAMOK TECHNIKAI KÖRÜLMÉNYEIRŐL

Ezeket a feltételeket hosszú évek tapasztalata alakíttatta ki velünk. Kb. 15 évvel ezelőtt még nem figyeltünk oda ilyen részletekre és kaptunk hideget-meleget

Néhány példa:

Adott szervezet apró, levegőtlen tárgyalójában megtartott tréning.
A zsúfoltság frusztrációja mellett meg kellett küzdeni a munkahelyére minden szünetben visszarángatott kollegák teljes kimerülésével, a széteső csoportdinamikával és állandó „visszaérkezési” problémákkal. A hatékonyság bizony messze elmaradt az elvárttól.

Még egy kávét sem…
A képzés nyilván nem a testi jóllétről szól. Amikor azonban egész nap úgy dolgoztunk, hogy a munkatársak egy kávéhoz, egy falathoz sem juthattak hozzá ebédig, aztán meg végképp nem…meglátszott a terhelhetőségükön. Pedig nem volt gyengébb csapat másoknál, csak az úgynevezett higiénés tényezők hiánya aláásta a figyelmüket, végül a motivációjukat is. A trénernek extra erőfeszítés, de ami ennél sokkal nagyobb baj a csapatnak kihagyott lehetőség volt!

A pincében
Legtöbb szervezetnek van egy „jó terme”, valahol az alagsorban. Ablaktalan, de úgy tűnik, „jó lesz az a tréningekhez”. Volt ilyen élményünk is. Igaz, a kivetítéseket semmi nem zavarta, de a munkacsapat idő előtt elfáradt, a terhelhetőség jelentősen csökkent. Elegendő levegő és jó megvilágítás nélkül a munkanap előrehaladtával rohamosan csökkent a teljesítőképesség. (Erről többet lehet olvasni majd az ergonómia blogban.)

Ilyen és ehhez hasonló tapasztalatok, valamint oktatási szakismeretünk alapján az alábbi minimum feltételek biztosítását kérjük cégre szabott képzéseink esetén is:

AZ ALKALMAS HELYSZÍN

 

 • természetes megvilágítású
 • szellőztethető (nyitható ablakokkal)
 • elegendő alapterületű (pl.: 12 fő – minimum 70-80 nm)
 • mobil berendezésű (csoportmunkákhoz átrendezhető)
 • zavartalan (külső zajtól és átjárásoktól mentes)
 • kivetítés lehetőségével
 • lehetőleg a munkavégzés helyszínétől távol, kihelyezetten

AZ ALKALMAS IDŐ


Végül egy részlet Weöres Sándor Vásár című verséből:

"Itt látható a nagyhírű bűvész!
A lábával karikázik,
A kezével citerázik,
Az orrával orgonázik,
A fülével figurázik,
A szemével gurgulázik,
A szájával vacsorázik!"

Igen, előfordul, hogy a cég ilyen nagyhírű bűvész munkatársakat szeretne a tréningeken is látni: tanuljanak, közben zavartalanul végezzék el a munkájukat a szünetekben, vagy akár helyben valamelyik okos eszközön, eközben hatékonysági mutatóik javuljanak és eredményeik emelkedjenek.
Nem hiszünk a szimultán játszható játszmák eredményességében – legfeljebb a sakk világbajnokságokon.

A tréningezés nagyfokú koncentrációt, kemény munkát, teljes jelenlétet kíván a résztvevőktől – így azonban az eredmény sem marad el!