A HATÉKONY RAKTÁRVEZETÉS - 7 erőforrása


 

Egy tréning - 32 raktári vezető - 21 ipari cég


Mit oszt meg nyolc-tíz ipari raktárvezető, ha összejön egy szakmai tréningen? Miben rejlik személyes hatékonyságuk ereje? Most kinyitjuk egy kicsit a „Raktári vezetők személyes hatékonysága” szakmai tréningünk ajtaját és be lehet pillantani. Megmutatunk 7 igazán ütős erőforrást:

1. Raktári folyamatok stabilitása… avagy rend a lelke mindennek

Egy nagy vitát kiváltó eset: Az egyik gyártósor magasabb termelési kihozatalt biztosító anyagot igényelt a raktártól, hogy javuljon a normája… És meg is kapta. Ugye az még véletlenül sem fordulhat elő, hogy a raktár olyan anyagot ad ki, ami nem szerepel a BOM listában? Vagy láttunk már ilyet?

A raktár a számos megoldandó probléma ellenére nem egy kreatív munkahely. Ide fegyelmezett és stabil vezetés kell. A folyamatfegyelem akkor is elsődleges követelmény, ha rendkívüli esetek sorát oldjuk meg naponta.

1. erőforrás: Stabil, minden dolgozó által ismert raktári folyamatok biztosítják a fenntartható rendet. Ez a rend a vezetés jobbkeze.

Hogyan lehet rendet tartani?

2. Raktári rugalmasság - Kreativitást!

Végre megérkezett az a szállítmány, ami miatt áll az egyik sor. A teljes kamion szabályszerű bevételezése két óra… Oldjuk meg valahogy gyorsabban!

A termelés nem állhat le és a vevőt ki kell szolgálni. Ezt minden raktáros tudja… Szóval a fegyelem mellé nem árt egy kis rugalmasság se.

2. erőforrás: A fontossági sorrend időszakról időszakra változhat. Ennek átlátása, a vezető újabb erőforrása akkor, ha a csapat érti a teendők prioritását.

Fejleszthető a rugalmasság?

3. Raktárosok motiválása….Jé, a raktárban emberek dolgoznak!…

Egy raktárvezető meséli:
Róbert az egyik legjobb raktárosunk. A múlt szombati délutáni rendkívüli műszakra bejelentkezett, de nem jelent meg. A hiányzásról semmilyen formában nem értesített engem. Miközben tudta jól, hogy több kevert palettás autó is érkezik, amely sokkal nagyobb feladatot ró a bevételezésnél a kollégákra, pláne ha Róbert szakmai tapasztalata nincs jelen …

A folyamatok működtetése mellett kiemelt feladat a csapat karbantartása: embereket kell motiválni, lelkesíteni, fegyelmezni.

3. erőforrás: A vezetői hatékonyság egyik pillére a hatékony, összedolgozó beosztotti csapat. Minden raktári dolgozó tud valamilyen erősséget hozzáadni a csoport erejéhez. Ennek felfedezése, ösztönzése nagy lendületet tud adni a jó eredmény eléréséhez.

Hogyan lesz az embereimből jó, eredményes csapat?  

4. Élet- és vagyonvédelem… A raktár veszélyes üzem és nem rodeó pálya.

Néha az éjszakai műszakban elszabadulnak a targoncák. Az egyik automata ajtó bánja az éjszakai rodeót. Komoly vezetői feladat a helyére tenni a hasonló helyzeteket.

Különleges vezetői rálátást igényel észlelni a leterheltséget, a kapkodást, a stresszt és meglátni azt, hogy mennyi baleset és kár veszélye rejlik ezekben.

4. erőforrás: Együtt élni a csapattal akkor is, amikor maga a vezető is túlterheltnek érzi magát. Észlelni az előjeleket, a beavatkozást kívánó emberi hozzáállást, a veszély forrásokat. Nem elég a balesetvédelmi oktatás! Itt sokkal többről van szó…

Hogyan érhetem el, hogy kollegáim betartsák a szabályokat? 

5. Konfliktuskezelés a logisztikában – a raktár a gyűjtőpont

Tegnap a legnagyobb vevő kamionja közvetlenül a raktári kiszolgálás vége előtt „esett be”. A raktárosok nem is akarták fogadni. A csak szerbül beszélő sofőr oltári ribilliót rendezett, és végül ismét túlórában rakodták meg, így  este 9 után tudott indulni…. Ez az eset már a sokadik…Fel kellene hívni a szállítmányozó magyar képviselőjét!

Kapcsolatokban élünk és a raktár egy gyűjtőpont. Kamionok és mindenféle teherjárművek jönnek-mennek. Sok sofőr nem beszél magyarul, angolul és németül se sokat. Hiába van az időkapu, a csúszások megszokottak. A normál eseteket persze a kollégák kezelik, de azért mindig vannak minősített ügyek.

5. erőforrás: A konfliktusok természetesek. Az azonban nem mindegy, hogy hogyan viszonyul a csapat ezekhez. Lehet kiborulni, lehet egymásnak feszülni, lehet elmenekülni…. de megoldani csak akkor lehet, ha erre felkészített, egymást támogató dolgozóink vannak.

Mit kezdjünk az állandóan fellobbanó konfliktusokkal? 

6. Belső konfliktusok – belső érdekérvényesítés

Az egyik raktáros visszavételezett a termelésből 210 db rozsdamentes RT 7-tőcsavart, melyekből valószínűleg 110 db normál csavar (NT 7) lehetett, de erre bizonyítéka nincs. A folyamat szerint raktári kollégának nem feladata a dobozt átvizsgálni és darabonként azonosítani a termelésből visszaérkező tételeket. Ez a termelés feladata. A csavarokat mégis a raktáron kérik számon….

A raktári vezetők munkájának kiemelten fontos része a társosztályokkal való együttműködés. Termelés, minőségügy, beszerzés, logisztika… Mindegyiknek megvan a saját érdeke és persze a raktárnak is.

6. erőforrás: A hatékony, érdekérvényesítő kommunikáció, amely nem rombolja a szakmai kapcsolatokat és mégis eléri, amit hasznos célként tűzött maga elé.

Hogyan lehet asszertívan kommunikálni egy feszített tempójú. stresszes közegben? 

7. Raktári rendszerek

Fejlett informatika nélkül nem megy. Az ipar 4.0 áthat mindent, így a raktári működést is. Egy raktárvezetőnek egyre inkább alapvető jártasság a rendszerek ismerete. E nélkül csak tűt keresünk a szénakazalban.

 …ha pedig rendelkezésre áll a jó rendszer, vajon időben belekerülnek-e a korrekt adatok?

7. erőforrás: Leggyakrabban nem az a probléma, hogy nem áll rendelkezésre a fejlett raktári informatika. Sokkal inkább az, hogy a munkatársak „nem érnek rá” pontos adatokkal feltölteni azt. A rendszer megismerése, megtanulása és felelős használata kulcs erőforrás a hatékony napi működésben.

 

Raktári vezetők személyes hatékonysága

Ez egy specializált tréning
Helyszín: Budapest,
Időpont: 2021. április 8-9.

ÉRDEKEL

Vissza