Láncszemek

TÁMASZKODÓ

Hasznos, gyakorlati ötletek, tanácsok, tapasztalat megosztás - vezetőknek és minden szakmai érdeklődőnek

Megtekintés

SZAKMAI TRÉNING - egynek, vagy mindnek?

Ebben a kis tanácsadó írásban nem a tréning tartalmakat feszegetjük, nem is a tréning cégeket viszonyítjuk egymáshoz.

Két szempont gyakorlati tapasztalatait osztjuk meg: Mikor érdemes nyílt programra küldeni a munkatársakat?

Mikor válasszunk kihelyezett, cégre specializált formát?

Hagyjuk most az evidenciákat: csapatépítő tréning, új feladatra kell felkészíteni az egész team-et…. egyértelmű, hogy csak az adott közösséghez igazított, testreszabott fejlesztés jöhet szóba.

Itt vannak azonban a szakmai továbbképző, készségfejlesztő, ismeretadó tréningek. Vajon küldjük el egy-két munkatársunkat, akik felszedik az új ismereteket? Vagy jó lenne mindjárt házhoz hozni a programot és az egész csapatot fejleszteni?

Íme, néhány gyakorlati, megfontolásra érdemes szempont:

( folytatás)

Szakolczai József
Ügyvezető igazgató
INTEGRÁCIÓ Kft.

Megtekintés

BEST PRACTICE: 'Teardown' - költségcsökkentő workshop

Beszerzői múltam során már számos költségcsökkentési projektben volt szerencsém részt venni, de talán egyik sem volt annyira meghatározó, összetett és – ami talán a legfontosabb – a megtakarítási potenciálokat olyan hatékonyan felszínre hozó projekt, mint azok az úgynevezett kategória „teardown” workshop-ok, amelyek lebonyolítása 2015.-ben indult el és azóta is folyik cégünknél. (folytatás)

Tárkány-Szücs Dénes
Regional Sourcing Manager
GRUNDFOS Magyarország Gyártó Kft.

Megtekintés

KITEKINTÉS: Egész nap a monitor előtt… 1. rész

Egylégterű, korszerű iroda. Remek design. Notebook, laptop, iPod, két monitor, okos és nagyon okos telefon. Kettő is, mert egy céges, meg egy magán. Minden szükségessel körül van bástyázva.

Van a cégnél EHS (Ergonomics Health and Safety) szakember, felmérés is készül, nem is ritkán. Orvosi ellenőrzés is van. Ja, és fitness szoba, cso-cso , relax fotel… Nem lehet azt mondani, hogy a cég nem törődik az irodában dolgozók egészségével.

És mégis… recseg ropog a nyaka, a masszőr állandóan a fejét csóválja: „Mit csinálsz te ilyen fiatalon a nyakaddal? Nyakas vagy?” – nevetnek. … De tényleg. Mitől van ez? (folytatás)

INTEGRÁCIÓ

Megtekintés

FÓRUM: Hát ez meg miféle találkozási pont?

Jó szakemberek közt lenni. Jó megnyugodni, hogy nemcsak nálunk vannak nehézségek... Jó meghallgatni a többiek véleményét, megismerni egészen más cégeket, akiknek ugyanazokat a beszerzési-, logisztikai problámákat kell megoldani, mint nekünk. Szeretem ezeket az eleven szakmai fórumokat, ahol öt-, tíz- tizenöt éve, vagy még hosszabb ideje csiszolódott szaemberek beszélnek tapasztalataikról, és ahol köztünk van az új szakmai generáció is a maga friss látásával és lényeglátó kérdéseivel... (folytatás)

Szakolczainé Gál Éva
Moderátor
INTEGRÁCIÓ Kft.